Guus Bruijsten, bedenker Brein vitaliteitsmeting

Altijd ben ik gefascineerd geweest door de psyche van de mens en het begrijpen van menselijk gedrag. In mijn leven heb ik veel worstelende mensen gezien, ik merkte dat het een relatie had met gebeurtenissen uit het verleden. Ik merkte op dat deze mensen eindeloos repeterende programma’s afdraaiden.

In 1998, op 38-jarige leeftijd, kreeg ik een eurekamoment. Als een klap bij heldere hemel. Ik werd me ervan bewust dat ik op 9-jarige leeftijd mijn gevoel had uitgeschakeld en mijn ouders niet langer als autoriteit accepteerde. In eerste instantie was ik erg verdrietig, later vooral boos: “Waarom had niemand me gewaarschuwd? Hoe kon dit?!”, vroeg ik me af. Boosheid voelde ik voor iedereen: mijn ouders, de school en alle mensen in mijn buurt.

Toen ik bedaarde, zag ik dat iedereen dit op een bepaalde manier zo deed. Dus werd ik boos op God en de evolutie: er zat een fout in de menselijke programmering. Pas veel later begreep ik dat dit geconditioneerd gedrag was.

De beer was los en ik begon met onderzoeken en schrijven. Eerst over hoe de mens naar mijn idee in elkaar steekt, later schreef ik een scriptie over hoe de psyche is opgebouwd. Mijn theorie wilde ik toetsen in de praktijk. Daarom ging ik mensen met psychische problemen helpen. Mensen verklaarde me voor gek, vooral mijn familie: “Je kan niet zomaar mensen met psychische problemen gaan helpen, zonder daarvoor gestudeerd te hebben.”

Hulpbehoevenden waren er volop, mensen die vastgelopen waren in het reguliere circuit. Ik behaalde met hen veel positieve resultaten. Ik had mijn mensen waar ik informatie kon halen en mijn bevindingen aan kon reflecteren en bijsturen. In die tijd behaalde ik met hen veel positieve resultaten.

Maar ik wilde meer begrijpen. Zo kwam ik in de wereld van de neurotechnologie terecht. Ik verdiepte me in de bestaande technieken en las boeken, scripties en informatie op het internet. In 2009 kocht ik neurofeedback apparatuur. Later ontdekte ik dat deze apparatuur ook geschikt is voor breinmetingen.

Ik testte met mezelf, iedereen die op bezoek kwam, de buren, de kinderen uit de speeltuin en ook mijn cliënten. Ik zag patronen en verfijnde de metingen. Op deze manier kon ik afwijkingen in de patronen zien. Depressie en autisme kon ik herkennen omdat ik cliënten had die afwijkend gedrag vertoonden.

De tijd was gekomen: mijn hobby vond ik zinvoller dan mijn werk. Na een lange studie begon ik mijn bedrijf BrainSolutions: mijn hobby vond ik zinvoller dan mijn werk. Ik hielp mensen met psychische en mentale vraagstukken, kon mijn theorie verfijnen en frequentieverschillen binnen de breinmetingen in kaart brengen als gedrag. Sylvia, mijn vrouw, heeft me in het hele proces de ruimte en vrijheid gegeven om dit te bewerkstelligen.

Nu hebben we een groter bedrijf gebouwd: Brainfie. Dit is mogelijk geworden door samenwerking met mensen die geïnspireerd raakten. Brainfie verklaart gedrag in een gedigitaliseerde omgeving; op de website en in de app. Brainfie is onderdeel van BrainEnterprise, waarin we mensen uit geconditioneerd gedrag willen helpen.

Dat mensen gelukkig kunnen zijn en controle hebben over hun emotiesysteem is hierin essentieel. Bij BrainEnterprise leiden we mensen op om de opgedane kennis te verspreiden over de gehele mensheid.

Mijn droom is dat onze kleinkinderen niet eerst in geconditioneerd gedrag komen om er vervolgens weer uit geholpen te moeten worden. Dat deze fout in de evolutie niet meer ontstaat en gezonde, emotionele ontwikkeling voor ieder kind beschikbaar wordt.

Guus Bruijsten

Het lijkt me fijn om in contact te komen!